dimecres, 21 de gener del 2015

Recepta de Llenties estofades amb verdures i especies.

Recepta de Llenties estofades amb verdures i especies.

Ingredients:
-1 ceba tendre tallada fina, inclosa la part verda.
-2 pastanagues mitjanes pelades i tallades petites a rodanxes de 4 quarts.
-1 tros d'api d'un pam tallat per la meitat i després a rodanxes fines.
-mig nap blanc tallat a quadrets petits d'un cm.
-1 patata mitjana tallada (1 cm.)
-8 xampinyons tallats de la meitat i després laminats.
-4 alls tendres pelats i tallats a rodanxes fines inclosa la part verda.
-180 gr. de llenties pardines
--------------- Especies:
-1 cullerada de comí en pols
-1 cullerada de cúrcuma
-1 cullerada de pebre vermell dolç
--------------- o bé:
-3 cullerades soperes de curri dolç

Preparació:
En una olla alta es posen 3 cullerades soperes d'oli d'oliva. Es posa al foc i es tira primer la ceba tendre. Quan la ceba esta cuita s'hi afegeix el nap i la pastanaga. Quan estiguin una mica cuits, s'hi afegeix l'all tendre i els xampinyons. Després s'hi posa la patata, les especies, es remena i es deixa un parell de minuts, remenant de tant en tant perquè no es cremin les especies. S'hi afegeixen les llenties rentades prèviament amb aigua i es cobreix tot amb aigua mineral fins un dit per sobre. Es posa a coure a foc mig-baix sense tapar fins que les llenties estiguin toves. S'afegeix sal i es poden servir.

Nota: La quantitat d'especies va a gust del cuiner.

Bon profit!