dimarts, 18 de novembre del 2008

Juste-Cuit (Coulant de xocolata)

Ingredients per 6 coulants de mida flam
  • 200 gr. Xocolata de cobertura
  • 130 gr. de sucre
  • 120 gr. de mantega
  • 45 gr. de farina
  • 15 gr. de cacau en pols
  • una cullerada sopera de llet (o nata líquida)
  • 4 ous petits (Mida M)

Material necessari
  • 6 motllos. Recomano argolles d'acer inoxidable i una safata metàl•lica on posar-los per a congelar
  • Colador de malla.
  • Bol per barrejar la massa.
  • Espàtula de goma.
  • Pot per desfer la xocolata i la mantega.
  • Paper de forn.

PREPARACIÓ (Fase 1)
  • Tallar el paper de forn a tires i posar-lo a les parets dels motllos (Serveix per que no s'enganxin els coulants al servir-los).
  • Desfer la xocolata junt amb la mantega en un pot, a foc lent, remenant i vigilant que no es sobreescalfi.
  • Treure el pot del fogó perquè es refredi una mica.
  • En un bol posar els ous (rovell i clara) i el sucre, i remenar.
  • Afegir-hi la mescla de xocolata i mantega, i seguir remenant.
  • Barrejar la farina amb el cacau en pols i posar-ho al bol (Millor a través d'un colador de malla per a evitar grumolls).
  • Remenar-ho tot mentre s'hi afegeix la llet (o nata líquida). Recomano afegir-hi un tap de cointreau i un pessic de sal Maldon.
  • Omplir els motllos i posar congelar.

PREPARACIÓ (Fase 2)
  • Pre-escalfar el forn fins a 220 ºC.
  • Agafar els motllos del congelador i posar-los directament al forn durant 13 minuts. (Pot variar segons el forn i els motllos).
  • Treure els motllos del forn, treure els coulants i deixar-los refredar fins que quedin tebis a l'hora de menjar.